54.ročník - Medzinárodný vianočný turnaj v Prešove

Bohatá účasť, ťažké zápasy, konečné 6.miesto pekný úspech našich žiačok

V dňoch 10.-11. decembra 2018 sa v športovej hale na ZŠ Sibírska, ZŠ Šrobárova, SSOŠ Elba a CZŠ bl.P.P. Gojdiča Bernolákova uskutočnil 54. ročník Vianočného volejbalového turnaja žiakov, kadetov a žiačok s medzinárodnou účasťou. Turnaj sa konal pod záštitou Mesta Prešov, hlavným organizátorom bolo ABC Centrum voľného času na Októbrovej 30 v Prešove, v spolupráci s uvedenými školami, KR SAŠŠ a ObV Východ SVF.
Na najstaršom volejbalovom turnaji mládeže na Slovensku sa zišlo spolu 340 hráčov a hráčokzo 21 volejbalových klubov a ZŠ Prešovského a Košického kraja, ďalej Žiliny, Púchova, Banskej Bystrice, Žiaru nad Hronom a miest z Poľska Jaslo, Nowy Sacz a maďarskej Nyiregyhazy. Turnaj otvorila riaditeľka ABC Centra voľného času p. Elena Šimčíková a p. Vladimír Lukáč, riaditeľ ZŠ Sibírska v Prešove. Účastníci turnaja privítali aj jedného zo spoluzakladateľov tohto podujatia, Dr. Juraja Hugeca, ktorý bol hlavným rozhodcom tohto turnaja.
V kategórii žiačok súťažilo 15, u žiakov 11 družstiev a 7 družstiev kadetov. V kategórii žiačok si víťazstvo vybojovali hráčky zo Stropkova pred družstvom ELBA Prešov a Jaslom, u žiakov vyhrali hráči z Púchova pred Starou Ľubovňou a Prešovom a v kadetskej kategórii zvíťazili volejbalisti zo Svidníka pred Prešovom a Nowym Saczom.

Zostava VK SNV :Stašíková, Mizeráková, Spišská, Ďurišková, Barbasová,Palitefková, Ivančáková, Klingová, Hrušovská, Puškárová

Ladislav Ďuriško, tréner starších žiačok VK SNV: „Na tradičnom medzinárodnom Vianočnom volejbalovom turnaji v Prešove si naše staršie žiačky hanbu neurobili. Tesne sme nepostúpili zo skupiny a po prehre zo Žiarom nad Hronom 1:2 sme sa v skupine o 5. až 8. celkovo umiestnili na 6. mieste. Za účasti 15 družstiev to nie je vôbec zlé. Hrali sme väčšinou proti družstvám s kadetkami v zostave a naše dievčatá preukázali ako vždy bojovnosť a radosť z hry“.
 

Viac člankov