Prípravné turnaje v Poprade a zápas ml.žiačok v L.Hrádku

Družstvá žiačok, kadetiek a junioriek sa zúčastnili na turnajoch v Poprade, ml.žiačky-6 boli v L.Hrádku.

V dňoch 26.-27.9. VK Junior 2012 zorganizoval prípravný turnaj žiačok (v sobotu) a junioriek (v nedeľu).

Vyjadrenie trénera starších žiačok L.Ďuriška : "V sobotu 26. 9. sa naše staršie žiačky zúčastnili dobre obsadeného turnaja v Poprade. Po dobrých obetavých výkonoch so súpermi z Popradu, Stropkova A, B, Revúcej a Svidnika sme skončili na peknom 4. mieste.Turnaj nám ukázal kde sú naše slabiny a nedostatky. Na všetkých činnostiach je potrebné systematicky a dlhodobo pracovať a snáď nám to zdravotná a bezpečnostná situácia v krajine dovolí."

Vyjadrenie trénera starších juioriek R.Žigraja: "V nedeľu sme do Popradu odcestovali s 12 hráčkami, kde sme museli pristúpiť k improvizáciách v oboch družstvách, keďže nám až 3 hráčky vypadli. Bola to posledná príležitosť pred ostrým štartom novej sezóny, aj keď nad jej štartom visí veľký otáznik, vyskúšať si rôzne varianty, či overiť si niektoré hráčky v iných herných situáciách, či na iných postoch. Turnaj sme nakoniec úspešne zvládli, keď v jeho finále sa stretli obe naše družstvá. Nakoniec skúsenejšie juniorky vyhrali finále 2:1 a celý turnaj. Naše kadetky obsadili 2. miesto, keď vo finále juniorkám veľmi dobre vzdorovali. Bola to dobrá previerka všetkých zúčastnených hráčok a tak tréneri mohli urobiť záverečné rozhodnutia každej jednej hráčky. Ja osobne chcem pochváliť všetkých 12 hráčok, každá z nich odovzdala maximum".

V sobotu tiež cestovali naše mladšie žiačky - 6 na prípravný zápas do Liptovského Hrádku. Tu odohrali 2 tréningové zápasy s rovesníčkami tamojšieho VK. Zápasy ukázali, že obe družstvá majú ešte dlhú cestu pred sebou a veľa tréningov na zlepšenie všetkých volejbalových činností. Ich snaha, nasadenie a bojovnosť ukázala, že práca trénerov s nimi nemusí byť márna.
 

Viac člankov