Turnaj mládeže - 7.ročník

Turnaj mládeže 15.9. - juniorky a kadetky, 16.9.2018 staršie žiačky

Už po 7. raz sa v spišskonovoveskej športovej hale hral cez víkend turnaj mládeže.

V sobotu 15.9.2016 mali halu pre seba juniorky (nar. po 1.9.1999) a kadetky (nar. po 1.9.2001), ktoré sa pred vernými fanúšikmi vypli k veľmi dobrým výkonom. Celkovo sa turnaja junioriek zúčastnilo 6 družstiev a turnaja kadetiek 4. družstvá.  

Poradie družstiev:
Kadetky: 1. Spišská Nová Ves, 2. Elba Prešov, 3. Liptovský Hrádok, 4. Slávia TU Košice
Juniorky: 1. Stropkov, 2. Kežmarok, 3. Banská Bystrica, 4. Spišská Nová Ves, 5. Liptovský Hrádok, 6. Košice

 

Lenka Mihaliková, trénerka junioriek VK SNV: „Na začiatku sezóny máme dosť veľkú maródku, resp. zranenia, takže sme hrali v oklieštenej zostave. Teší ma účasť 6-tich družstiev z našej časti ligy – východ, čo bolo na preverenie schopností výborné. Umiestnenie nie je až také rozhodujúce“.

 

Natália Bodáková, trénerka kadetiek VK SNV: „Na turnaj sme šli s cieľom zapracovať mladšie baby do nášho kolektívu. To sa na 100 % podarilo a s prácou Bašky a Deánky som maximálne spokojná. Do tímu zapadli veľmi rýchlo a už teraz sa teším na spoluprácu s nimi počas sezóny. Prvé miesto bola čerešnička na torte. Všetky hráčky si zaslúžia poďakovanie za zodpovedný prístup. Tešíme sa na nasledujúcu sezónu“.

V nedeľu 25.9.2016 si halu zobrali pre seba zasa staršie žiačky (nar. po 1.9.2003). Svoje umenie predviedli staršie žiačky pred slušne zaplnenou halou. Hralo sa s vervou a veľkou bojovnosťou. Staršie žiačky mali zastúpenie v 6-tich družstvách a odohrali spolu 11 zápasov.

Poradie družstiev:
Staršie žiačky: 1. Liptovský Hrádok, 2. Spišská Nová Ves, 3. Brusno, 4. Kežmarok, 5. Martin, 6. Košice

 

Ladislav Ďuriško, tréner starších žiačok VK SNV: „ Po vcelku jasnom postupe zo skupiny sme odohrali dobrý zápas v semifinále. Vo finálovom zápase s Liptovským Hrádok sme nepodali výkon, na ktorý máme, ale aj tak sa dievčatá snažili, lenže Hrádok bol lepší a zaslúžene zvíťazil. V družstve som mal aj dve mladšie žiačky Peťku Ivančákovú a Sáru Hrušovskú a dostali aj príležitosť. Výsledok je pre nás dobrý, ale zároveň to bola výborná previerka pred ligovými zápasmi“.

Celkovo v tomto dvojdňovom turnaji nešlo ani tak o výsledky, ako o súhru dievčat, vyskúšanie si herných systémov, ale v neposlednom rade aj základných návykov pri volejbalových zápasoch, či otestovanie psychickej záťaže pred divákmi (rodičmi).
Tento volejbalový víkend jednoznačne splnil účel i cieľ a organizáciu turnaja si pochvaľovali všetci tréneri i prítomní rodičia. A to náš klub zaväzuje i povzbudzuje do ďalšej práce s mládežou.

 

Viac člankov