55.ročník Vianočný volejbalový turnaj žiačok v Prešove

Dobrý výkon, snaha a nasadenie v zápasoch priniesli celkové 2.miesto

V utorok 10. decembra sa v Prešove v ŠH ZŠ Sibírska a na Súkromnej strednej športovej škole ELBA uskutočnil už 55. ročník Vianočného volejbalového turnaja žiačok, najstaršieho a najväčšieho mládežníckeho volejbalového turnaja na Slovensku, ktorý spoluorganizovali ABC CVČ Prešov, Krajská rada SAŠS Prešov, Oblastný výbor Východ SVF, odbor školstva MsÚ Prešov, odbor školstva VÚC Prešov, ZŠ Sibírska a SŠŠ ELBA Prešov.
V kategórii žiačok v konkurencii 16 družstiev zvíťazili hráčky z VK ZŠ Mlynská Stropkov. Druhé skončili naše dievčatá z VK Spišská Nová Ves a tretie družstvo z maďarskej Nyíregyházy. Za najlepšie hráčky vyhlásili Rebeccu Dzurjovú (Stropkov), Hanu Ďuriškovú (Spišská Nová Ves) a Zoé Birtovú (Nyíregyháza).  

T
urnaj mal vysokú športovú a spoločenskú úroveň, zúčastnili sa na ňom čelní predstavitelia odboru školstva MsÚ Prešov a VÚC Prešov, tiež boli ocenení zakladatelia tohto turnaja. Hráčov prišiel pozdraviť Martin Sopko starší, najväčšia hráčska osobnosť volejbalu na východnom Slovensku.
Poctou pre organizátorov, hráčov a hráčky bola účasť prezidenta SVF Martina Kraščeniča, ktorý spoločne s riaditeľkou CVČ Prešov Elenou Šimčíkovou a zriaďovateľom Strednej športovej školy ELBA Emilom Blichom odovzdávali ocenenia najlepším kolektívom a jednotlivcom.

Ladislav Ďuriško –tréner starších žiačok: "Spišiačky sa síce rozhodli turnaj vyhrať, ale aj druhé miesto je v takej konkurencii vynikajúce. Postupne sme vyhrali bez straty setu nad poľským Novým Saczom,VK Prešovom, Svidníkom a nakoniec v semifinále 2:0 nad Nyíregyházou. Vo finále nás zastavil až Stropkov povzbudzovaný snáď celou halou. Prehrali sme síce 1:2 ale bojovnosť a nasadenie bolo príkladné u všetkých dievčat".
 

Viac člankov