M-SR kadetky 15.-18.kolo 20.3.-24.4.2016

Záver súťaže, všetko jednoznačné a pomerne hladké víťazstvá

15. kolo - 20.3.2016:  VK SNV – VK Junior 2012 Poprad 3 : 0 (9, 15, 12) a 3 : 0 (9, 0, 7)

Kadetky mali podobný „údel“ s Popradom ako juniorky v sobotu s Kežmarkom s tým rozdielom, že Poprad je na 7. mieste v ligovej tabuľke. Povinných 6 bodov zostalo doma, avšak zaujímavosťou druhého zápasu bola skutočnosť, že lopty na podaní sa dotkla iba jediná hráčka. Domáca hráčka Kristína Rohaľová dala 25 podaní po sebe a Spišiačky vyhrali set 25:0 bez toho, aby sa iné hráčky dotkli na podaní lopty, alebo si vymenili postavenie. Málokedy vídané v tejto vekovej kategórii!

Zdenek Hauer - tréner kadetiek VK SNV: „Tabuľková situácia skoro rovnaká ako deň predtým v juniorkách. Výrazný rozdiel však v spôsobe zvládnutia zápasov, herného prejavu a nasadenia. Ale opäť ležérnosť do stavu 4:4 v prvom sete prvého zápasu a prvého oddychového času domácich. Potom už všetko v poriadku s raritou v druhom sete druhého zápasu, keď Kika Rohaľová dala 25 podaní a Popradčanky dostali „kanára“. Odohrali sme ten set bez jedinej chyby. Zahrali si všetky hráčky.“

16. kolo - 3.4.2016:  KV MŠK Oktan Kežmarok -VK SNV  0 : 3 (-22, -20, -21) a 0 : 3 (-15, -17, -13)

Spišiačky cestovali do Kežmarku po plný bodový zisk s nie kompletnou zostavou. Aj napriek tomu si priviezli domov všetkých 6 bodov a potvrdili 2. miesto v ligovej tabuľke.

Zdenek Hauer - tréner kadetiek VK SNV: „Úlohu favorita potvrdili naše dievčatá v oboch zápasoch, napriek tomu, že každý set odohrali v inej zostave. Herná prevaha Spišiačok bola očividná a tak si aj tréner mohol dovoliť niekoľko experimentov v podmienkach hry. Napríklad Ema Kubičárová na poste smečiarky a pod. Zahrali si všetky hráčky pričom, okrem stabilne hrajúcich, najpríjemnejšie prekvapila Paťa Kozáková.“

17. kolo -17.4.2016:  VK SNV – ŠK Elba Prešov 3 : 0 (14, 22, 20)  a  3 : 0 (14, 17, 11)

Aj kadetky odohrali svoje ligové zápasy v športovej hale v Spišskej Novej Vsi. Prešov je ich tabuľkový sused (je na 3. mieste), ale hrou boli domáce volejbalistky jednoznačne vpredu. Vyhrali hladko oba zápasy a stále majú na konte iba 2 prehry a istý postup na M-SR do Žiaru nad Hronom.

Zdenek Hauer - tréner kadetiek VK SNV: „Zápasy týchto dvoch družstiev v Prešove boli kvalitou jedny z najlepších, ktoré naše kadetky odohrali túto sezónu. Bol to boj o každú loptu a nakoniec dve vydreté víťazstvá. Do Spišskej však pricestoval Prešov o triedu slabší a na ihrisku to bolo vidieť. Naše dievčatá mali jasnú prevahu a do problémov sa dostávali len vlastnou zásluhou. Zahrali si všetky hráčky “.

18. kolo -24.4.2016 - ŠA Košice – VK SNV 0 : 3 (-8, -9, -12), 0 : 3 (-5, -7, -9).

V nedeľu 24.4. cestovali kadetky VK SNV  na posledný zápas do Košíc, kde ich čakalo posledné družstvo v ich súťaži Športová akadémia Košice. Po dohode trénerov družstvo nastúpilo hlavne s háčkami z kategórii žiačok a dvomi háčkami z kadetiek. Zo žiačok nastúpili :  Hagovská,  Majerská, Piatnicová, Slaninová, Valkošáková a Vašková, z kadetiek Kozáková a Olejárová. Naše dievčatá ani v tomto zložení nami problém vyhrať oba zápasy. Dominovali vo všetkých herných činnostiach. Výsledky jednotlivých setov odzrkadľujú celkový priebeh oboch zápasov.

Vyjadrenie asistenta trénera Ľ.Švihlu :  „Vedeli sme, že družstvo domácich v priebehu   súťaže nevyhralo ani set, preto sme nastúpili v podstate s družstvom žiačok.  V zápase si zahrali všetky hráčky. Celková prevaha  našich dievčat vo všetkých volejbalových činnostiach bola jasná. Môžem pochváliť všetky dievčatá, lebo sa neprispôsobili súperovi a podali štandardný výkon. Hlavným pozitívom bolo, že na poste nahrávačky po sobotňajšej premiére sa v dobom svetle ukázala Laura Valkošáková, čo môže byť prínosom do budúcej sezóny.“

Družstvo v konečnej tabuľke obsadilo 2.miesto s rovnakým počtom víťazstiev ako Snina, ale malo o jeden bod menej. To znamená, že dievčatá postúpili na majstrovstvá SR, ktoré budú 13.-15.5. v Žiari nad Hronom. Na tejto poslednej športovej akcii ročníka 2015/16 im prajeme veľa šťastia.

Foto 5 x SNV - Poprad, 5x SNV - Prešov

Viac člankov