M-SR kadetky 6.-10.kolo 22.11.2015-17.01.2016

Dobré výkony, všetko víťazné zápasy, najvyrovnanejší zápas v Prešove

6. kolo - 22.11.2015:  VK Junior Poprad – VK SNV  0 : 3 (-20, -16, -23) a 0 : 3 (-14, -8, -14)

Ľahké víťazstvá kadetiek sa nerodili ľahko, pretože domáce Popradčanky svojim nasadením a odhodlaním dokázali Spišiačkam vzdorovať. Napokon si spišskonovoveské kadetky odviezli z Popradu všetky body.

Zdenek Hauer - tréner kadetiek VK SNV: „Náš juniorský a kadetský tím sú na 95% totožné telesá a tak sa ponorka zo Stropkova prejavila aj v prvom zápase v Poprade. Absencia volejbalovej kvality a strach (úplne bezdôvodný) priniesol celkom vyrovnanú partiu zo súperom, ktorého by sme mali zložiť bez problémov aj „ o polnoci“. Domáce hráčky síce s nižšou kvalitou ale odvážne a angažované nám poriadne zatápali a v treťom sete nás zachránil, opäť, len servis Katrin a Emy Ravasovej. Naviac sa zranila Ema Kubičárová, ktorá chýbala a bude chýbať. Druhý zápas bol jediným svetlým bodom uplynulého víkendu. Skvalitnili sme všetky herné činnosti, hlavne servis a prihrávku, na ihrisko prišli Paťa Kozáková, Vikina Kotrádyová, Verča Hagovská a na nahrávku Karolína Majerská a zrazu všetko fungovalo. Útok i obrana i atmosféra. Radosť pozerať. A tak sme sa na záver nášho volejbalového víkendu trochu potešili a zaradovali. Pánboh zaplať“.

7. kolo - 6.12.2015:  VK SNV – KV MŠK Oktan Kežmarok 3 : 0 (5, 18, 11) a 3 : 0 (23, 14, 9)

Kežmarčanky boli pre domáce volejbalistky v oboch zápasoch ľahkým súperom a víťazstvá domácich dievčat boli zaslúžené. Kadetky si držia výborné 2. miesto v ligovej tabuľke.

Zdenek Hauer - tréner kadetiek VK SNV: „Bez zranenej prvej nahrávačky Simči Denešovej nastúpili naše kadetky proti tradičnému rivalovi z Kežmarku. Obidva zápasy odnahrávala Karolína Majerská o okrem prvého setu druhého zápasu, keď bola na ihrisku najsilnejšia zostava, nebol v hre žiadny problém. Zahrali si všetky hráčky a povinných 6 bodov ostalo doma“.

8. kolo - 13.12.2015:   ŠK Elba Prešov – VK SNV  2 : 3 (22, 22, -15, -15, -5) a 1 : 3 (-20, 22, -15, -17)

Prešovčanky kládli veľmi sústredený odpor v oboch zápasoch, takže sa v nich bojovalo o každú loptu. Nakoniec  si Spišiačky odniesli z Prešova 5 bodov a obe víťazstvá. Výhrami si opäť len upevnili 2. priečku v ligovej tabuľke.

Zdenek Hauer - tréner kadetiek VK SNV: „Prehrávali sme 0:2 na sety a 4:11 v treťom, keď prišla na servis Vlaďa Vikartovská a otočila na 13:11. Od toho momentu boli naše kadetky jasne lepšie v zápase, ktorý sa už zdal stratený a jasne ho výsledkovo otočili. Prvé dva sety, však boli z našej strany tragické. Nič nefungovalo, ani individuálne ani súhra a domácim sme nevynútenými chybami dali šance ktoré využili. Našťastie sme mali Vlaďu, ktorá svojim fantastickým individuálnym výkonom zápas otočila a strhla i ďalšie hráčky. Nakoniec, po obrovských nervoch, sme boli absolútne herne dominantní. V druhom zápase naše dievčatá využili psychickú výhodu a po zbytočnom zaváhaní v druhom sete, zápas vyhrali, hoci kvalita šla dole na oboch stranách. Sú to dôležité víťazstvá na ceste našich kadetiek za lepším volejbalom a na Majstrovstvá Slovenska. Ukázali bojovnosť, vieru a nakoniec aj volejbalovú kvalitu. Fajn.“

9. kolo - 20.12.2015:  VK SNV - Športová Akadémia Košice 3 : 0 (9, 7, 5) a 3 : 0 (8, 6, 5)

10. kolo -17.1.2016:   Moldava – VK SNV  0 : 3 (-11, -10, -9) a 0 : 3 (-14, -6, -9)

Domáce hráčky Moldavy sú na 2. mieste od konca tabuľky, kým Spišiačky na 2. mieste od začiatku tabuľky. Tabuľkový rozdiel sa prejavil aj výkonnostne a naše volejbalistky nepustili domácim ani set, hoci hrali bez oboch nahrávačiek.

Zdenek Hauer - tréner kadetiek VK SNV: „Bez nahrávačky, keď nahrávali obe blokárky Emy Kubičárová a Ema Ravasová, odohrali naše kadetky zápasy v Moldave. Jednoznačná herná prevaha priniesla dve hladké víťazstvá.“

Foto zo zápasu VK SNV - Kežmarok

Viac člankov