Prípravný turnaj mládeže v SNV 6.ročník

6.ročník turnaja mládeže 23.-24.9.2017 v Sp.N.Vsi

 

Cez víkend 23.9.-24.9.2017 žila športová hala v Spišskej Novej Vsi volejbalovým turnajom mládeže. V sobotu hrali staršie žiačky, v nedeľu zasa juniorky.

 

 

Už po 6. raz sa v spišskonovoveskej športovej hale hral cez víkend turnaj mládeže.Výborne organizačne zabezpečený turnaj mal aj medailovú žatvu pre VK Spišská Nová Ves.

V sobotu 23.9.2016 mali halu pre seba staršie žiačky (nar. po 1.9.2002), ktoré sa pred vernými fanúšikmi vypli k veľmi dobrým výkonom. Celkovo sa turnaja starších žiačok zúčastnilo 8 družstiev, ktoré v dvoch skupinách odohrali medzi sebou, ako i nakríž skupinami spolu 18 zápasov. Domáci klub reprezentovali až 2 družstvá starších žiačok. Staršie žiačky „A“ a družstvo starších žiačok „B“, ktoré tvoria ešte mladšie žiačky.

 

Poradie družstiev:
1. Snina 2. Spišská Nová Ves „A“, 3. Poprad, 4. Liptovský Hrádok, 5. Košice, 6. Kežmarok, 7. Spišská Nová Ves „B“, 8. Prešov


V nedeľu 24.9.2017 si halu zobrali pre seba zasa juniorky (nar. po 1.9.1998). Svoje umenie predviedli staršie žiačky pred slušne zaplnenou halou. Hralo sa s vervou a veľkou bojovnosťou. Podobne ako v sobotu pri starších žiačkach, sa turnaja junioriek zúčastnilo 8 družstiev, ktoré v dvoch skupinách odohrali medzi sebou, ako i nakríž skupinami spolu 18 zápasov. A rovnako ak pri starších žiačkach, reprezentovali domáci klub až 2 družstvá junioriek – VK SNV „A a VK SNV „B“.

Poradie družstiev:
1. Snina, 2. Spišská Nová Ves „A“, 3. Liptovský Hrádok, 4. Kežmarok, 5. Spišská Nová Ves „B“, 6. Brusno, 7. Poltár, 8. Poprad


Celkovo v tomto dvojdňovom turnaji nešlo ani tak o výsledky, ako o súhru dievčat, vyskúšanie si herných systémov, ale v neposlednom rade aj základných návykov pri volejbalových zápasoch, či otestovanie psychickej záťaže pred divákmi (rodičmi).
Tento volejbalový víkend jednoznačne splnil účel i cieľ a organizáciu turnaja si pochvaľovali všetci tréneri i prítomní rodičia. A to náš klub zaväzuje i povzbudzuje do ďalšej práce, teraz najmä s mládežou.
 

Viac člankov