Stretnutie volejbalistiek a volejbalistov 3.8.2019

Dňa 3.8.2019 o 16.00 hod sa uskutočnilo stretnutie rôznych generácií volejbalistiek a volejbalistov bývalých hráčov volejbalových družstiev v Sp.N.Vsi

Na začiatku bol nápad stretnutia sa viacerých generácií hráčok a hráčov, ktoré v rôznych kategóriách hrali volejbal súťažne za Spišskú Novú Ves. Pozvanie bolo “zavesené“ do éteru, teda na web a FB Volejbalového klubu Spišská Nová Ves a odozva prekonala očakávania. Na stretnutie prišlo 71 bývalých hráčok a hráčov vo veku 23-83 rokov, ktorí niečo v minulosti za Spišskú Novú Ves vo volejbale odohrali a dosiahli.
Po oficiálnom privítaní všetkých zúčastnených dostali slovo najstarší pamätníci, za ktorých svoje zážitky tlmočili p. Dr. Andrej Karniš, ako aj p. Rudolf Kozák, ktorí si zaspomínali na začiatky súťažného volejbalu na Spiši od roku 1957 do roku 1969. Potom nasledovala diskusia zúčastnených pri výbornom guláši i pivku a spomínanie na odohrané roky i stretnutia a zážitky s volejbalom. Dr. Karniš nám ukázal diplom a zlatú i striebornú medailu z M-ČSSR, ktorej je držiteľom. To sme v klube doteraz vôbec nevedeli a nevedeli sme aj viaceré informácie, ktoré na stretnutí odzneli.
Stretnutie malo veľký význam, pretože sa o. i. spoznali generácie hráčok a hráčov, ktoré sa na kurtoch nikdy nestretli, ale aj preto, lebo sme sa všetci dozvedeli informácie, ktoré inak nie je možné získať. Výborná nálada pretrvala do neskorého večera a spokojnosť zo zúčastnených hráčok a hráčov priam sršala. S nápadom s jeho realizáciou, ako aj so spomienkovým darčekom – plaketou, ktorú dostali všetci účastníci stretnutia.

Takže sme začali novú éru stretávania sa hráčok a hráčov volejbalu za Spišskú Novú Ves a tešíme sa na stretnutie o rok, kedy to už bude oficiálne 1. ročník.
 

Viac člankov