M-SR kadetky, 1.-5.kolo, 4.10.-15.11.2015

Začiatok sezóny - dobré výkony a víťazstvá, ale 2 prehry v Snine a priebežne 2.miesto

1. kolo - 4.10.2015: VK SNV – Moldava nad Bodvou 3 : 0 (5, 12, 7) a 3 : 0 (11, 12, 14)

Po sobotňajších zápasoch starších žiačok v Prešove, začali prvými zápasmi svoju súťaž aj hráčky v kategórii kadetiek. Hostia dievčatá z Moldavy nad Bodvou sú nováčik súťaže, čomu napovedá aj výsledok oboch zápasov. Naše hráčky boli vo všetkých herných činnostiach lepšie.

Vyjadrenie asistenta trénera Ľudovíta Švihlu, ktorý v nedeľu nahradil trénera Zdenka Hauera: „Hráčky z Moldavy ako nováčik sa ukázali ako bojovné družstvo, avšak volejbalové umenie bolo výrazne vyššie na strane domácich. Do zápasu som zapojil všetky prítomné hráčky. Kladom zápasu bola dobrá sústredenosť na zápas všetkých hráčok napriek priebežným vysokým bodovým rozdielom v jednotlivých setoch a dobrej nálade celého družstva, či už hráčok na ihrisku, alebo na lavičke“.

2. kolo -18.10.2015:  Vranov – VK SNV  0 : 3 (-7, -8, -10) a 0 : 3 (-16, -8, -13)

Vranov dnes nebol rovnocenným súperom pre naše kadetky, čo sa prejavilo na výsledkoch setov i zápasov. Tréner dal príležitosť všetkým hráčkam.

Zdenek Hauer – tréner kadetiek VK SNV: "Naše dievčatá potvrdili úlohu favoritiek a hladko zdolali domáce hráčky, pričom hernú príležitosť dostalo všetkých našich 12 dievčat. Malou pikantériou bolo, že naša Ema Ravasová (prestúpila do VK SNV z Vranova), hrala „doma“ pred rodinnými príslušníkmi. Príjemne herne prekvapili Paťa Kozáková a Verča Hagovská. Najbližšie hrajú naše kadetky doma proti nováčikovi z Humenného v nedeľu 25.10.2015 v telocvični OA. Tieto zápasy odohráme bez Ivany Morihladkovej a Emy Ravasovej, ktoré dostali pozvánku na reprezentačný zraz".

3. kolo - 25.10.2015:  VK SNV - Humenné  3 : 1 (14, -14, 18, 18) a 3 : 0 (13, 14, 20)

Kadetky hrali bez Morihladkovej a Ravasovej, ktoré majú reprezentačné povinnosti (roč. 2000) a veruže mali s Humenným čo robiť. Humenčanky sú síce nováčikom súťaže kadetiek, ale svoje majú odohraté v kategórii starších žiačok, čo bolo badať. Hrali sa zápase plné výmen, napätia i strachu o výsledok, ale nakoniec domáce „zabrali“ a všetky body zostali doma. Zahanbiť sa nedali ani diváci (väčšinou rodičia, ktorých sa prišlo na kadetky pozrieť vyše 70(!)

Zdenek Hauer – tréner kadetiek VK SNV: "Bez Ivany Morihladkovej a Emy Ravasovej, ktoré dostali pozvánku do reprezentácie, nastúpili naše kadetky v telocvični OA proti kadetkám z Humenného.  Prišiel síce nováčik, ale majúci svoju kvalitu, a tak hlavne prvý zápas museli naše dievčatá odohrať na hranici svojich možností. A úspešne odohrali. Výkon postavený hlavne na servise je rizikom, ale naše dievčatá to zvládli a napriek útočnému oslabeniu naplno bodovali. Víťazstvá sú výsledkom dobrých výkonov všetkých dievčat, ale vyzdvihnúť treba Vlaďu Vikartovskú. V Brusne (za juniorky) i doma podala mimoriadne výkony v útoku, na podaní i jeho príjme. Pravý líder. Oporou bola i na poste libera Klaudia Majerská".

 


4. kolo - 8.11.2015:  MVK Snina - VK SNV  3 : 0 (23, 18, 24) a 3 : 2 (-16, -21, 24, 20, 10)

V zápasoch  medzi 1. a 2.družstvom súťaže sa očakával tuhý boj, čo sa potvrilo. Naše dievčatá svojím výkonom nesklamali, ale v mnohých prípadoch ich chýbalo možná viac rozvahy, alebo razancie pri útokoch. V prvom zápase dva sety skončili najtesnejším rozdielom, ale výsledok 3 : 0 pre družstvo Sniny bol pre naše dievčatá dosť krutý. Druhý zápas začali naše hráčky omnoho lepšie. Je len škoda, že nedotiahli 3.set do víťazného konca. Prehra v tomto sete dosť poznačila ďalší vývoj zápasu, v ktorom nakoniec domáce dievčatá zvíťazili.

5. kolo - 15.11.2015:  VK SNV – VK Slávia TU Košice 3 : 0 (5, 13, 21) a 3 : 0 (16, 12, 12)

Kadetky si s Košičankami poradili excelentne, najmä potom, čo v sobotu prehrali s nimi v kategórii junioriek oba zápasy. Ani kadetky, ani juniorky nekoučoval ich tréner Zdenek Hauer, pretože mal zdravotné voľno. Kadetky koučovali asistenti trénera Ladislav Ďuriško a Radovan Žigraj.

Ladislav Ďuriško – asistent trénera kadetiek VK SNV:  „Kadetky si vylepšili víkendové skóre s Košicami a jednoznačne vyhrali v obidvoch zápasoch. Hráčky podali kolektívny výkon a pozdvihli si oslabené sebavedomie so soboty. Ak nastali krízové momenty dievčatá zabrali a prepli na vyššie obrátky a trénerovi Hauerovi, zotavujúcom sa po operácii, poslali pekný pozdrav“.
Radovan Žigraj – asistent trénera kadetiek VK SNV:  „Dievčatá veľmi dobre podávali. V útoku dominovala Vladimíra Vikartovská. V koncovke posledného setu otočili nepriaznivý stav veľmi dobrým  podaním Ivany Morihladkovej a rozumnými útokmi Vladi Vikartovskej“.

Foto zo zápasov : 5x Moldava, 2x Humenné, 1x Košice

Viac člankov