M-SR kadetky, finálový turnaj 13.-15.5.2016 v Žiari n. Hronom

Splnený cieľ, 4.miesto na Slovensku, na medailu si musíme ešte počkať, je reálna ?

Tréner Zdenek Hauer tentoraz nominoval na M-SR kadetiek do Žiaru nad Hronom 12 hráčok (viď snímka 1 – hráčky s diplomom za 4. miesto).

V Žiari nad Hronom sa v dvoch halách odohralo spolu 20 zápasov, pričom každé zo zúčastnených družstiev odohralo spolu 5 zápasov. Hralo sa systémom dvoch skupín po 4 družstvách každý s každým a potom krížovým systémom.

Konečné poradie M SR kadetiek v súťažnom ročníku 2015-16 :
1. ŠŠK Bilíkova Bratislava
2. VK Slávia UK Bratislava
3. COP Nitra
4. VK Spišská Nová Ves
5. VA Žilina
6. MVK Snina 
7. MVK Frigolog Nové Mesto nad Váhom
8. MŠK Žiar nad Hronom

Zdenek Hauer, tréner kadetiek VK SNV:  "Skupina, ktorý vyšla našim kadetkám na základe umiestnenia v dlhodobých súťažiach dávala nádej na postup medzi najlepšiu štvorku kadetských tímov na Slovensku. A naše dievčatá šancu jednoznačne využili".

Zápasy v skupine :
ŠŠK Bilíkova Bratislava – VK SNV 3 : 0 (26,  22, 16)

V prvom zápase v skupine odohrali naše dievčatá v dvoch setoch plne vyrovnanú partiu s neskorším majstrom. Zbytočné chyby v koncovkách a nízka sebadôvera neumožnili vyhrať aspoň set a zápas trochu zdramatizovať. Predvedený výkon bol však prísľubom do ďalších zápasov v skupine.

VA Žilina – VK SNV 0 : 3 (-21, -12, -19)

MVK Nové Mesto nad Váhom – VK SNV 0 : 3 (-25, -18, -26)

Naše dievčatá porazili, bez straty setu, oboch našich priamych konkurentov o postup do semifinále. Zápas so Žilinou bol herne pomerne jasný, ale ranný sobotný zápas s Novým Mestom bol vyrovnaný, bojovný a veľmi dramatický. Dopadol šťastne pre naše dievčatá a znamenal postup do semifinále.

Zápasy o umiestnenie :
Slávia UK Bratislava –  VK SNV 3 : 0 (13, 22, 22)

Zbytočne ustráchané nastúpili Spišiačky na semifinálový zápas proti jasnému favoritovi. Až v druhom sete, po sérií výborných servisov a blokov, pochopili že i so Sláviou sa dá hrať a až do konca zápasu hrali vyrovnanú partiu, opäť so zbytočnými chybami v koncovkách setov. Celkovo však bola Slávia lepšia, postúpila do finále a na naše ostal súboj o bronz.

Zápas o 3.miesto : COP Nitra – VK SNV 3 : 1 (9, 17, -17, 12)

Vo všetkých prehratých setoch boli naše dievčatá v ťažkej defenzíve a Nitrianky dominovali vo všetkom. V treťom, víťaznom sete, nám vyšla séria dobrých podaní v kombinácií s blokmi a svitla malá nádej. Tá však zhasla v poslednom sete, a tak naše kadetky opäť na medailu nedosiahli, a tak ako pred rokom, skončili štvrté čo objektívne odzrkadľuje postavenie našich dievčat na Slovenskej volejbalovej mape.

Účastníčky M-SR - horný rad: Patrícia Olejárová, Vladimíra Vikartovská, Katrin Nikoleta da Cruz, Ema Ravasová, Ivana Morihladková, Ema Kubičárová, Veronika Hagovská
Dolný rad zľava: Zdenek Hauer – tréner, Petra Ďurišková, Simona Denešová, Klaudia Majerská, Viktória Kotradyová, Patrícia Kozaková, Kristína Rohaľová

Viac člankov