Prípravný turnaj mládeže v SNV 5.ročník - 2016

Víťazstvá našich družstiev v dobre obsadených turnajoch

Výborne organizačne zabezpečený turnaj mal aj medailovú žatvu pre VK Spišská Nová Ves.

Cez víkend 24.9.-25.9.2016 žila športová hala v Spišskej Novej Vsi volejbalovým turnajom mládeže. V sobotu hrali juniorky a kadetky, v nedeľu zasa staršie žiačky.

Už po 5. raz sa v spišskonovoveskej športovej hale hral cez víkend turnaj mládeže.
V sobotu 24.9.2016 mali halu pre seba juniorky (nar. po 1.9.1997), ktoré sa pred vernými fanúšikmi vypli k veľmi dobrým výkonom. Celkovo sa turnaja junioriek zúčastnilo 8 družstiev, ktoré v dvoch skupinách odohrali medzi sebou, ako i nakríž skupinami spolu 18 zápasov. Zaujímavosťou tohto ročníka bola účasť (aj keď mimo poradia) novoutvoreného družstva žien (všetko Spišiačky a odchovankyne VK SNV),  ktoré štartuje  za klub BK 97 STOVA  a v tejto sezóne budú hrať 1. ligu.

Poradie družstiev:
1. Spišská Nová Ves
2. Stropkov „B“
3. Stropkov „A“ 

Zdenek Hauer, tréner junioriek VK SNV: „Poobede o 13.00 h. sme boli pomaly na 6. mieste a o 18.00 h sme vyhrali finále. Dievčatá sa vypli k výkonu, aký som u nich dávno nevidel, čo ma veľmi potešilo. Týmto výkonom, najmä vo finále, sme si prvenstvo zaslúžili“.

V nedeľu 25.9.2016 si halu zobrali pre seba zasa staršie žiačky (nar. po 1.9.2001). Svoje umenie predviedli staršie žiačky pred slušne zaplnenou halou. Hralo sa s vervou a veľkou bojovnosťou. Staršie žiačky mali zastúpenie v 5-tich družstvách a odohrali spolu 10 zápasov. 

Poradie družstiev:
1. Junior Poprad
2. MVK Snina
3. Spišská Nová Ves
4. TU Košice
5. ELBA Prešov

Eva Fabianová, trénerka starších žiačok VK SNV: „Takýto počet hráčok som mala k dispozícii po prvý raz v tejto novej sezóne a ich hra ma potešila“.

Celkovo v tomto dvojdňovom turnaji nešlo ani tak o výsledky, ako o súhru dievčat, vyskúšanie si herných systémov, ale v neposlednom rade aj základných návykov pri volejbalových zápasoch, či otestovanie psychickej záťaže pred divákmi (rodičmi).
Tento volejbalový víkend jednoznačne splnil účel i cieľ a organizáciu turnaja si pochvaľovali všetci tréneri i prítomní rodičia. A to náš klub zaväzuje i povzbudzuje do ďalšej práce, teraz najmä s mládežou.

 

Viac člankov