Začiatok sezóny 2015-16, prípravné turnaje

Prípravné turnaje žiačok, kadetiek a junioriek so striedavými úspechmi

Hráčky spišskonovoveského Volejbalového klubu si mohli v novej sezóne 2015/2016 prvý raz preveriť svoje herné schopnosti na turnaji v Liptovskom Hrádku. Hralo sa na dnešné pomery netradične – na antuke. Väčšina dievčat tak hrala na tomto povrchu po prvý raz, ale s o to väčšou chuťou. Keďže to bol medzinárodný turnaj, konfrontácia výkonnosti bola na mieste.

Tréner junioriek Zdenek Hauer: „Uplynulý víkend sa naše žiačky a juniorky zúčastnili na jedinom antukovom volejbalovom turnaji v širokom okolí, ktorý pravidelne na svojich štyroch antukových kurtoch organizuje Volejbalový klub Liptovský Hrádok. Usporiadatelia zabezpečili v kategórií žiačok i junioriek po 8 družstiev zo Slovenska, Ukrajiny a Bieloruska. Náš Volejbalový klub obsadil obidve kategórie, a bola to prvá herná previerka po ťažkej letnej fyzickej príprave. Lepšie ju zvládli žiačky, nielen pre konečné umiestnenie na 4. mieste, ale hlavne pre herný prejav, nasadenie a radosť z hry. Juniorkám, ktoré nakoniec skončili na 5. mieste sa turnaj herne nevydaril a napriek občasným zábleskom to vôbec herne nebolo dobré. Turnaj podobného charakteru, teda pre juniorky a žiačky, ale už v hale, organizuje náš Volejbalový klub v sobotu a nedeľu 12.9.-13.9.2015“.

Tréner žiačok Ladislav Ďuriško: „Turnaj Liptovský Hrádok 2015 - 4. miesto z 8 družstiev, pred nami skončili len COP-ka a Bielorusky, minimálne 2 superzápasy a kopec skúsenosti s hrou 5-1, teda s jednou zbiehajúcou nahrávačkou.

Na svoju poslednú previerku pred ostrými ligovými zápasmi cestovali 26.9.2015 kadetky VK SNV do Prešova, kde sa zúčastnili turnaja o Pohár prezidenta ŠK ELBA. Turnaja sa zúčastnili 4 družstvá. Hralo sa každý s každým s týmito výsledkami pre Spišiačky:

VK SNV – Prešov       2 : 0 (12, 13)
VK SNV – Kežmarok 2 : 0 (10, 14)
VK SNV – Vranov      2 : 0 (16, 15)

Spišiačky nielenže nestratili ani set, ale aj najlepšia hráčka turnaja bola vyhlásená z ich družstva - Ivana Morihladková.

Zdenek Hauer – tréner kadetiek VK SNV: „Uplynulú sobotu odohrali naše kadetky posledný prípravný turnaj pred štartom kadetskej súťaže. V konkurencii kadetiek Vranova, Kežmarku, Prešova sme boli jasným favoritom a túto úlohu naše dievčatá aj splnili. V tréningovom tempe porazili všetky družstvá 2:0, pričom v jednotlivých setoch stratili najviac 16 bodov. Šancu dostali všetky hráčky. Najlepšou hráčkou turnaja bola vyhlásená naša Ivka Morihladková".

Foto : žiačky na turnaji v L.Hrádku a kadetky s trénerom na turnaji v Prešove
 

Viac člankov