M-SR ml.žiačky - 4 , finálový turnaj 2.-3.6.2018 v Zvolene

Konečné 3.miesto, trochu sklamanie po minulom roku.

Ďalší medailový úspech na záver sezóny pre VK SNV. Mladšie žiačky-4 získali bronzové medaily 2.6.-3.6.2017 vo Zvolene na M-SR v 4-kovom volejbale.
V doterajšej volejbalovej histórii sme sa ešte na majstrovstvách SR vo volejbale „štvoríc“ nikdy nezúčastnili. Až v tejto ligovej sezóne 2017/2018, keď sa hralo finále M-SR vo volejbale mladších žiačok-4 vo Zvolene, kam postúpilo najlepších 8 družstiev z celej SR. Po 2 družstvá z východu, stredu a západu SR a 2 družstvá z Bratislavy a okolia - medzi nimi aj hráčky VK SNV.
Vo Zvolene sa v dvoch halách odohralo spolu 20 zápasov, pričom každé zo zúčastnených družstiev odohralo spolu 5 zápasov. Hralo sa systémom dvoch skupín po 4 družstvách každý s každým, potom semifinále krížovým systémom a napokon finále, resp. zápasy o konečné umiestnenie.

Konečné poradie M SR kadetiek v súťažnom ročníku 2017/18:
1. VK Slávia UK Dráčik Bratislava
2. VK Elite Academy Žilina
3. VK Spišská Nová Ves
4. ŠŠK VIVUS Bratislava
5. MVK Stropkov
6. VM Senica
7. MVK Frigolog Nové Mesto nad Váhom
8. TJ Slávia TU Zvolen

Ladislav Ďuriško, tréner mladších žiačok-4 VK SNV: „Hneď na úvod môjho hodnotenia sa chcem poďakovať všetkým dievčatám za predvedený výkon, pričom vďaka patrí aj tým hráčkam z družstva mladších žiačok, ktoré sa do Zvolena nedostali, pretože na súpiske môže v tejto súťaži štartovať iba 8 hráčok (a ja ich mám spolu 12). Na záverečný turnaj sme cestovali ako mierni favoriti a dievčatá ani neskrývali svoje ambície celý turnaj vyhrať. Podobne ako vlani, keď boli majsterky SR, ale v 3-kovom volejbale. Základnú skupinu sme s prehľadom vyhrali, keď sme v 3 zápasoch (Zvolen, Senica, VIVUS Bratislava) stratili iba jediný set. Horšie to už bolo v semifinále, kde sme po boji a po vlastných chybách podľahli Slávii UK 1:2 na sety. Tým sme sa dostali iba do „malého“ finále, teda zápasu o 3. miesto. V ňom sme nedali šancu VIVUS-u Bratislava a po víťazstve 2:0 sme získali bronzové medaily. Dievčatá síce veľmi spokojné neboli, lebo si trúfali aj na cennejšie kovy, ale realita je “bronzová“. I napriek tomu si bronzové medaily cením a dievčatá za predvedený výkon chválim. Zároveň im ďakujem za prístup k tréningom a zápasom počas celej sezóny 2017/2018“.
Na snímke: bronzové medailistky z M-SR vo volejbale mladších žiačok-4 so svojím trénerom
Zľava: Deána Valentová, Diana Klingová, Kristína Mizeráková, Viktória Hrebeňárová, Hana Ďurišková, Veronika Palitefková, Monika Stašíková, Sofia Spišská a Ladislav Ďuriško–tréner.
 

Viac člankov